Interliga
Liganieuws

3 clubs vegen nul weg

Auteur: Webmaster, 14-09-18

Nabeschouwing speelronde 2 ⚽ Voorbeschouwing speelronde 3

De 2de speelronde startte al meteen met een topaffiche, waarin The White Lions net als vorig jaar hun onderlinge heenronde-confrontatie met Sharphill Allstars winnend afsloten.  De gastheren dus leider-af en de bezoekers namen (voorlopig) de kop van de ranking over.

FS Bekkevoort lijkt een patent te nemen op de 2-2 ruststand, want net als in de seizoensopener hingen ook bij Panna Rangers de bordjes na vier goals en 25' in evenwicht.  Na de herneming leken de bezoekers vlot op weg naar een eerste winst en de thuisploeg naar een eerste nederlaag, maar toch keerde alsnog het tij.  Panna Rangers was in de slotseconden zelfs nog het dichtst bij de zege, maar beide partijen moesten uiteindelijk tevreden zijn met de billijke puntendeling.

Bij de start van de Liga 19 stond ook ZVC 't Stamineeke op ons lijstje titelkandidaten, maar na het verlies bij The White Lions ging men nu ook in eigen huis de boot in tegen De Dorstige Duvels.  Uiteraard is het seizoen nog lang en kan het nog alle kanten op, maar er zijn betere manieren om een seizoen te beginnen dan met 6 op te halen punten.

"Gewoon één goaltje meer scoren dan de tegenstander...", lijkt het devies van GZ Langeband. Want ook in het eerste Ligaduel tussen twee Veerlese nieuwkomers werd ZVC Celtic Rangers met het kleinste verschil geklopt. Maar wel goed voor het co- leiderschap!

ZVC 't Zuipke trok met de eerste rode lantaarn van deze jaargang naar ZVV Domino Diest, en euh... verstevigde zijn positie door opnieuw dubbele cijfers te slikken. Niet onbelangrijk voor de Demerploeg, die op doelsaldo voor het eerst sinds mensenheugenis nog eens helemaal bovenaan het klassement prijkt.

ZVC De Loltrappers zette bij de debuterende fusieclub De Bergbavianen de misstap van vorige week recht en nestelt zich daardoor met stip in de top-5. Van de zeven teams die puntenloos aan deze speelronde begonnen blijven er zo nog vier over, waaronder de thuisploeg die echter zoals reeds vermeld pas aan het seizoen 2018-2019 begon.  Misschien kunnen ook zij maandag de nul van de tabellen vegen, maar dan moet er wel iets geoogst worden bij FS Bekkevoort.

Die affiche is het voorprogramma van wat sowieso dé blikvanger van de 3de speelronde zal zijn, want dan gaat ZVV Domino Diest op bezoek bij The White Lions. Minstens één van beiden zal dus het maximum moeten inleveren.

Op woensdag wil Sharphill Allstars de rug rechten bij De Dorstige Duvels, terwijl The Pixels later op de avond op zoek gaan naar een allereerste puntengewin bij ZVC Celtic Rangers.

Dat laatste geldt ook voor ZVC 't Zuipke, dat met Panna Rangers de toch wel verrassende vierde uit de Liga 19 ontvangt. GZ Langeband krijgt tot slot ZVC 't Stamineeke op de thee. Voorlaatste maar een gewond dier kan venijnig uit de hoek komen...

In deze beginfase van de competitie kan de rangschikking zomaar door elkaar gehusseld worden, en het zou ons niet verbazen mocht dat donderdagavond ook daadwerkelijk het geval zijn...

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Geheel bewolkt

Geheel bewolkt

14 MPH S
66% vochtigheid

7°C

wo

10°C
6°C

do

8°C
1°C

vr

14°C
9°C

za

11°C
6°C

VOETBALWEETJES

Wed 19-12-18 00:13

Ligapartners: