Interliga
Liganieuws

Allemaal op 12

Auteur: Webmaster, 13-01-18

⚽️ Liga 18 : Nabeschouwing speelronde 13 & heenronde

We wisten dat op vrijdagavond alle 13 Liga 18-clubs voor het eerst dit seizoen evenveel (12) gespeelde wedstrijden op hun conto zouden hebben.  Met andere woorden, we sloten deze week de heenronde af.

Met dé topper van de speeldag een uurtje later op het programma wisten The White Lions dat ze sowieso moesten winnen van De Dorstige Duvels om nadien misschien met de hulp van FT Montaigu het eerste competitieluik af te sluiten als enige leider.  Het werd een monsterscore waarmee de co-leider haar doelpuntensaldo bijna op gelijke hoogte van concurrent ZVC Boots krikte.

Die had weliswaar minder overschot maar wist toch met de volle buit en dus ook de leidersplaats aan de haal te gaan bij FT Montaigu, dat in extremis nog net voor de start van de terugronde haar podiumplaats moet inleveren.

Sharphill Allstars maakte immers het dozijn rond bij The Pixels en wipt over de stadsgenoten naar de 3de plaats.  Voor de thuisploeg, die zich in mei 2015 nog tot vice-kampioen kroonde, was 2017 echt wel een "annus horribilis".  Ze zullen in de tweede seizoenshelft zelfs alle zeilen moeten gaan bijzetten om nog in de top-10 te geraken...

Ook voor vice-kampioen ZVC 't Stamineeke, twee jaar terug nog de titel pakkend, lijkt het seizoen 2017-2018 er eentje om snel te vergeten. Al leverde de winst bij FS Bekkevoort hen wel op de valreep een plaats net buiten de top-5 op.  De kloof op De Bavianen, zegevierend bij ZVC Carlsberg, bedraagt echter al 5 punten en FT Montaigu is met 9 punten verschil zelfs buiten handbereik.  Het dreigt voor het team uit Webbekom, net als hun (deze week vrije) buren van ZVV Domino Diest dus een grijze jaargang te worden...

Dat in schril contrast met zowel de top als de kelder van de ranking, want ook onderaan was er beweging.  In een onderling duel gaven The Bouncing Barnacles de rode lantaarn weer terug in handen van FC De Champignonnekes en ze veegden zo ook meteen de laatste nul van de tabellen.

Bovenaan lossen ZVC Boots en The White Lions elkaar van geen vin.  Zullen we moeten wachten op de titelontknoping tot de voorlaatste speelronde, wanneer beide protagonisten elkaar op 23 april ontmoeten?  Of mengen de titelverdediger en FT Montaigu zich nog in het debat?  Het belooft alvast weer een thriller van jewelste te gaan worden!

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: