Interliga
Liganieuws

Bevestiging, surprise en een kanjer van een blunder

Auteur: Webmaster, 07-10-18

Nabeschouwing speelronde 5

De titel van deze nabeschouwing vat speelronde 5 mooi samen.

Zo verloor ZVC De Loltrappers enkel haar "maiden match" in de Interliga, hield het vorige week The Pixels in bedwang en won het maandag bij FS Bekkevoort even autoritair als bij De Bergbavianen twee weken terug.

Ook leider The White Lions had een uurtje later weinig moeite om de fusieploeg opzij te zetten en pronkt bij het ingaan van het veteranen-intermezzo nog steeds met het maximum der punten en een indrukwekkend doelsaldo.

Na een desastreuze 0 op 6 won ZVC 't Stamineeke drie maal op rij met als laatste scalp die van The Pixels. Het levert hen ei zo na een podiumplaats op.

Die is wel weggelegd voor De Dorstige Duvels die nu alleen op het tweede schavotje staan. Die eer was eerder dit seizoen al voor Panna Rangers weggelegd maar zij moesten met lege handen terugkeren van het bezoek aan hun rechtstreekse concurrent.

De verrassing van de speeldag komt echter op naam van ZVC Celtic Rangers, dat vice-kampioen Sharphill Allstars versloeg en zo op gelijke hoogte komt van haar opponent. Voor de 4de maal in 5 wedstrijden een resultaat met het kleinste verschil voor de debutant.

De Blunder van de Week vond echter donderdagavond plaats.  Ondergetekende mag dat zeggen want was er zelf de oorzaak van. De partij GZ Langeband-ZVV Domino Diest was immers initieel gepland om 21u, maar door het wegvallen van FT Montaigu-ZVC 't Zuipke nadien één uur vervroegd.  Tevens webmaster van www.zvvdomino.be zijnde vergat ik die aan te passen en baseerde mij dus op het foute uur om het team te mobiliseren. "Check je dat dan niet dubbel?", hoor ik al iemand vragen. Toch wel, maar dat deed ik in mijn Google-agenda i.p.v. op deze eigenste (en enige correcte) website. Die agenda past zich aan aan het lokale uur en uw dienaar bevind zich momenteel om beroepsredenen in Oost-Europa waar het... één uur later is.  GZ Langeband stond dus om 20u tevergeefs in de Everbeurse sporthal terwijl de ZVVDD'ers nog thuis zaten.  De wedstrijd later aanvatten kon niet want enkele Langebanders moesten nog naar een drink, en ook al wilden die gerust de match op een ander datum spelen was ook dit geen optie.  De Ligacode laat dit immers enkel toe bij overmacht, wat hier duidelijk niet het geval was. Zo kregen ze tegen wil en dank een forfaitzege toegewezen en betaalt ZVV Domino Diest deze "fatal error" duur met een tuimeling van de 2de naar de 6de plaats en een ferme knauw in het doelsaldo.

Ja, dit gaat me een aantal pinten kosten. Laat het een goeie les zijn om enkel de enige echte kalender als richtlijn te nemen.

Deze week werken we speelronde 2 in de Liga + af, met twee duels op maandag en twee op donderdag waaronder dat van Domino Dino's om... 21u! Deze keer heb ik wél alles goed nagekeken. :-D

2 Views

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

12 MPH S
66% vochtigheid

8°C

wo

10°C
6°C

do

8°C
1°C

vr

14°C
9°C

za

11°C
6°C

Ligapartners: