Interliga
Liganieuws

Eindsprint voor de ereplaatsen

Auteur: Webmaster, 13-05-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing speelronde 25 en preview speelronde 26

Wie vice-kampioen wordt en wie het laatste top-5 ticket in de wacht sleept zal pas op de allerlaatste speeldag beslist worden.  Zo zagen The White Lions, sinds mensenheugenis steevast runner-up, hun tweede plaats ingenomen worden door Sharphill Allstars.  Die wisten de zege weg te kapen bij The Bouncing Barnacles en gaan met twee punten voorsprong de laatste rechte lijn in.   Dankzij het betere doelsaldo volstaat maandag een punt tegen The Pixels.

Die weten na de sterke maar verloren partij tegen ZVC Boots dat ze het seizoen als 9de zullen afsluiten. ZVV Domino Diest, dat tegen ZVC ‘t Stamineeke met een fikse pandoering een punt zette achter een horrorjaar, kan niet meer bijgebeend worden en FS Bekkevoort mits een 0-70 uitoverwinning of iets dergelijks bij datzelfde ZVC ‘t Stamineeke nog over de Ligapionier wippen.

The White Lions moeten niet enkel hopen op verlies van Sharphill Allstars, maar zelf ook gaan winnen bij De Dorstige Duvels.  En laat dat nu echt wel een dijk van een opgave zijn, want met een 15 op 21 zijn de gastheren aan een impressionante reeks bezig die hen voorlopig een bijzonder knappe 5de plaats heeft opgeleverd.  Zo ging de scalp van FT Montaigu vorige week nog aan de riem.

De Bavianen zijn alvast geen concurrent meer voor dat plekje bij de elite want zij verloren 3wel erg dure punten bij FS Bekkevoort, dat zo 3 punten bonus behoudt op ZVC Carlsberg. Als allerlaatste Liga 18-match staat er donderdag... De Bavianen-ZVC Carlsberg op het programma.  FS Bekkevoort op haar beurt trekt dan weer naar ZVC ‘t Stamineeke, de enige resterende belager van De Dorstige Duvels.

Kersvers kampioen ZVC Boots ontvangt als slotnoot van een fantastisch seizoen met FT Montaigu een ander Scherpenheuvels team dat ondanks de personeelsproblemen mag terugblikken op een mooie editie.

Donderdagavond hebben we dus ook zekerheid omtrent de plaatsen 2, 5, 6, 7, 10 en 11.  En dan zit het seizoen 2017-2018 er op.  Of toch niet helemaal, want we hebben nog een mooie trofee op de plank staan die we op 4 juni -voorafgaand aan de Ligadrink die de jaargang afsluit- gaan overhandigen aan ZVC ‘t Stamineeke of ZVC Boots.

3 Views

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: