Interliga
Liganieuws

Enkel kop en staart al beslist...

Auteur: Webmaster, 21-04-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing speelronde 23 en preview speelronde 24

De 23ste speelronde was nog maar 2 uur ver en we kenden al de ontknoping van de titelstrijd in de Liga 18 (zie ons kampioenenartikel).  The White Lions verloren immers de openingswedstrijd bij Sharphill Allstars en een uurtje later wees ZVC Boots -weliswaar nipt- ZVV Domino Diest terug.

Dat maakt er de resterende drie speeldagen niet minder boeiend om, want buiten de kersverse kampioen en de twee laatsten uit de ranking is geen enkele club al zeker van haar eindrangschikking.

Net buiten de top-5 vertoeven met een negatief doelsaldo?  De Dorstige Duvels bewijzen dat het kan! Meer nog... mits winst bij ZVV Domino Diest wippen ze over het vrije ZVC 't Stamineeke -dat hen vorige week nog een pandoering gaf- naar een plekje bij de beste 5!  De gastheren kunnen zich in dit duel dan weer op gelijke hoogte hijsen met hun opponent.  Met andere woorden: een zespuntenmatch.

Wat dé topper van het seizoen 2017-2018 kon worden is nu een galamatch voor de nieuwe titelhouder, want ZVC Boots mag op bezoek bij het team dat hen maandenlang het vuur aan de schenen legde maar uiteindelijk de duimen moest leggen: The White Lions.  Hopelijk wordt het een propagandawedstrijd tussen de twee toonaangevers van deze jaargang, maar voor de thuisploeg staat er ook nog wat op het spel want ze zijn nog niet mathematisch zeker van de runner-up positie.

FT Montaigu en Sharphill Allstars zijn al zeker van een plaats bij de elite, maar zoals hierboven reeds vermeld ligt het Liga 18-podium nog niet vast.  In deze Scherpenheuvelse derby staan er door het verschil in gewonnen matchen en de enorme kloof qua doelsaldo echter geen wezenlijke belangen op het spel.  Tenzij dan voor de uittredende kampioen die nog steeds The White Lions in het vizier heeft...

The Bouncing Barnacles, die tegen ZVC Carlsberg hun vierde zege boekten, zijn al zeker van hun eindranking op de 12de plaats, maar De Bavianen zijn na het verlies tegen de ontketende Pixels (16 op 21, 15 op 18 maar ook 12 op 12, alsjeblieft!) nog volop verwikkeld in een verbeten strijd om de enige resterende top-5 stek en kunnen dus best de volle buit binnenhalen.

FS Bekkevoort en ZVC Carlsberg tenslotte staan broederlijk zij aan zij aan de rand van de top-10.  De bezoekers hebben echter één match meer op het conto en kunnen dus best winnen om positie wat veiliger te stellen.

Zoals je merkt staat er de komende weken nog één en ander op het spel, want enkel de posities 1, 12 en 13 zijn al definitief ingenomen.

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: