Interliga
Liganieuws

Goed voor het vertrouwen, maar ook niet meer dan dat...

Auteur: Webmaster, 08-09-18

Nabeschouwing speelronde 1 ⚽ Voorbeschouwing speelronde 2

Ziezo, de kop is eraf! En de Liga 19 is meteen uit de startblokken geschoten met een doelpuntenrijke openingsavond.  Want ook al stond het bij de rust nog mooi in evenwicht (2-2) tussen FS Bekkevoort en ZVV Domino Diest, in het tweede luik maakten de bezoekers het verschil met 6 bijkomende treffers.

En ook The White Lions vonden vlot de weg naar de netten van ZVC 't Stamineeke, dat deze week dus op zoek moet naar de eerste punten tegen De Dorstige Duvels.  Die gingen in eigen huis nipt de boot in tegen ZVC Celtic Rangers, die hun debuut in de Interliga kunnen vieren met een overwinning.

Dat was niet weggelegd voor nieuwkomer ZVC 't Zuipke, dat dubbele cijfers om de oren kreeg van Sharphill Allstars, één van onze titelfavorieten.  De tweede speelronde opent zelfs al met een topper tussen de eerste leider en The White Lions!  ZVC 't Zuipke mag opnieuw op haar thuisuur aantreden maar dan wel op bezoek bij ZVV Domino Diest, dat deze keer haar start niet mistte.

GZ Langeband is terug en de Interliga zal het geweten hebben! Er werd met het kleinste verschil gewonnen tegen de stugge Pixels en zo palmen ze hun vertrouwde plekje van jaren terug in de top van de ranking weer in.

Met dezelfde score kaapte Panna Rangers de volle buit weg bij ZVC De Loltrappers, de kampioen uit de Liga Veerle. En misschien wordt het straks wel een 6 op 6 voor Johan & Co., want maandag komt FS Bekkevoort op bezoek.

De Bergbavianen maken hun club- én seizoensdebuut in eigen huis tegen ZVC De Loltrappers, en deze week moeten The Pixels vanaf de zijlijn toekijken.

Natuurlijk kan men na amper één speeldag nog helemaal geen conclusies trekken en is het nog evengoed koffiedik kijken als een week geleden.  Maar een goeie start kan in die mate belangrijk zijn dat het vertrouwen en de motivatie iets meer aanwezig bij hen die met het maximum naar de volgende confrontatie trekken.

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Geheel bewolkt

Geheel bewolkt

14 MPH S
66% vochtigheid

7°C

wo

10°C
6°C

do

8°C
1°C

vr

14°C
9°C

za

11°C
6°C

VOETBALWEETJES

Wed 19-12-18 00:13

Ligapartners: