Interliga
Liganieuws

Het is nog niet gedaan

Auteur: Webmaster, 05-05-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing halve finales Liga C en preview speelronde 25

De echte apotheose van het seizoen volgt pas op maandag 4 juni met de Ligadrink, waar we huldigen en vooruit kijken en die voorafgegaan wordt door de ontknoping in de Liga C.  De finale gaat zoals na de heenronde al kon opgemaakt worden tussen ZVC 't Stamineeke en ZVC Boots.

De Bavianen verkochten hun vel weliswaar duur aan de kampioen maar stranden toch op een zucht van een finaleplek. Die is er wél voor het team uit Webbekom dat zelfs niet het parket op moest om de ruime zege uit de heenronde te verdedigen.  FT Montaigu blijft met personeelsproblemen kampen en wierp de handdoek nog voor de kamp begon.

En zo heeft ZVC Boots "De Dubbel" binnen handbereik, terwijl ZVC 't Stamineeke na een seizoen in de middenmoot op 4 juni alsnog een mooie prijs kan pakken.

Meer nog... voor de kampioen 2015-2016 zit er zelfs nog een top-5 plaats in!  Maar dan moet het wel allemaal wat meezitten.

Zo moet er zelf maandag gewonnen worden bij ZVV Domino Diest.  De tweevoudige titelhouder kent een rampjaar en voor hen kan het seizoen niet snel genoeg voorbij zijn. En ook al staat er weer een sterke Diestse startselectie klaar, toch zal er zoals haast elke speelronde de komende uren en dagen waarschijnlijk weer heel wat gepuzzeld moeten worden.  Tot hun grote opluchting mogen ze om om 21 uur als eerste aan hun zomerreces beginnen om te bezinnen over wat de toekomst brengen moet.

Maar ook de rest van het avondprogramma is interessant voor ZVC 't Stamineeke, want hun twee concurrenten komen eveneens in actie.  De Bavianen gaan op de thee bij FS Bekkevoort, dat na een 4 op 6 nog in extremis de top-10 kan bereiken. De actuele nummer 5, De Dorstige Duvels, zijn te gast bij het door spelerstekort geteisterde FT Montaigu.  Met op de slotspeeldag nog De Dorstige Duvels-The White Lions, ZVC 't Stamineeke-FS Bekkevoort en De Bavianen-ZVC Carlsberg op de affiche kan het daar in de subtop nog best spannend worden!

Na 5 zeges op rij kunnen The Pixels nog een plaats winst boeken in de eindrangschikking, maar dan moeten ze wel minstens een 4 op 6 scoren in de resterende duels met respectievelijk ZVC Boots (thuis) en Sharphill Allstars (uit).  Niet meteen hapklare brokken, zeker als je weet dat Sharphill nog vice-kampioen kan worden.  Hun slotoffensief zetten ze deze week alvast in bij The Bouncing Barnacles terwijl huidig runner-up The White Lions machteloos langs de zijlijn moet toekijken.

Wie dacht dat het seizoen reeds voorbij was heeft dus maar gedeeltelijk gelijk, want zowel deze als de volgende week staat er nog één en ander op het spel!

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: