Interliga
Liganieuws

Het ronden van de boei

Auteur: Webmaster, 06-01-18

Liga C : Nabeschouwing heenronde kwartfinales ⚽️ Liga 18 : Preview speelronde 13

Van de 8 clubs die bij de start van het nieuwe jaar in de tweede ronde van de Liga C stapten kan enkel ZVC Boots al vrij zeker zijn van een stek in de halve finales.  Het won met forfaitcijfers bij FC De Champignonnekes en zal in de terugwedstrijd wellicht niet meer in gevaar komen.

De clash tussen de kampioen en de bekerhouder eindigde in een nipte zege voor deze laatste, zodat FT Montaigu begin februari nog eens vol aan de bak moet als het Sharphill Allstars ontvangt.

Voor de tweede keer op rij trok ZVV Domino Diest naar ZVC ‘t Stamineeke, en ook nu wisten de bezoekers -zij het met minder overschot dan in de Liga 18- het laken naar zich toe te trekken.

De Dorstige Duvels boden aardig weerwerk, maar De Bavianen mogen met een bonus van 2 goals aan de return beginnen waarin alles dus nog mogelijk is.

Het wordt dus nog een spannende strijd om de tickets voor de halve finales...

In competitieverband trekken we een streep onder de heenronde met enkele interessante ontmoetingen.

Zo ontvangen The White Lions de immer stugge Dorstige Duvels in de opener van de 13de speelronde, waarna collega-lijstaanvoerder ZVC Boots haar ongeslagen status moet gaan verdedigen bij FT Montaigu.  Twee lastige klussen voor het leidersduo, dus!

Misschien kan Sharphill Allstars wel profiteren van het gerommel aan de top.  Het moet dan wel op woensdag voorbij The Pixels, die dringend aan een revival toe zijn.

Keldertopper The Bouncing Barnacles-FC De Champignonnekes draait dan weer om de rode lantaarn. Qua aantal letters in de clubnaam is de thuisploeg alvast licht in het voordeel.

De Bavianen kunnen de kloof op het vrije ZVV Domino Diest nog wat uitdiepen mits winst bij ZVC Carlsberg.  Die zouden echter zelf een mooi zaakje kunnen doen als ze de punten thuis houden.

FS Bekkevoort mocht de heenronde openen en doet nu ook het licht uit tegen ZVC ’t Stamineeke.  Met een verschil van 5 punten tussen beiden kan de gastheer in de nek van z’n opponent springen, die op zijn beurt dan weer een plaatsje kan klimmen in de rangschikking.

Het ronden van de Liga 18-boei heeft dus nog heel wat leuks in petto!

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: