Interliga
Liganieuws

Is ZVC Boots er vandoor?

Auteur: Webmaster, 27-01-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing speelronde 15 en preview speelronde 16

Amper 70 uur nadat FS Bekkevoort er 12 om de oren kreeg deed het hetzelfde met FC De Champignonnekes in de opener van de 14de speelronde. Met deze zege haalt het ZVC Carlsberg -dat de speeldag verliezend afsloot tegen ZVC Boots- bij maar het mindere doelsaldo houdt hen (voorlopig?) op de 10de plaats.

Die uitzege van de leider zorgde tevens voor een première in de Liga 18, want voor het eerst dit seizoen hebben ze zich met evenveel gespeelde wedstrijden losgerukt van The White Lions.  Met dank aan ZVV Domino Diest, dat de co-leider zijn status afsnoepte met goed georganiseerd en gewiekst zaalvoetbal. Een thrillerscenario waarbij de Lions bij de rust 0-1 in het krijt stonden, in de tweede helft een 0-2 helemaal goedmaakten maar de zege op 2 minuten van het einde nog in rook zagen opgaan.  Volgende vrijdag gaan de zwart-witten op zoek  bij FS Bekkevoort.

En het hield maandagavond maar niet op, want ook die andere voormalige kampioen, ZVC 't Stamineeke, ging stunten bij een topteam. Nadat het vorige week ei zo na The White Lions in bedwang hield kwam FT Montaigu niet verder dan een 7-7. Meteen ook de eerste draw voor de Scherpenheuvelenaars, die maandag naar ZVV Domino Diest trekken.  ZVC 't Stamineeke ontvangt The Pixels, die deze week vrij waren.

Het blijft onverminderd haasje-over springen in de middenmoot, want ook De Dorstige Duvels sprokkelden punten.  Drie bij The Bouncing Barnacles om precies te zijn, wat hen de 6de plaats in de ranking oplevert. Kunnen ze woensdag tegen ZVC Carlsberg een 9 op 9 realiseren of consolideren de Diestenaars hun 9de stek?

Sharphill Allstars tenslotte verstevigt haar podiumstek door een uitzege met clean sheet bij De Bavianen, die evenwel nog een ruime bonus behouden op hun achtervolgers. Maar volgende week volgt een bezoek aan de leider dus die marge zou wel eens snel kunnen krimpen.  De titelverdediger ontvangt met FC De Champignonnekes de rode lantaarn van de Liga 18.

Stellen dat speelronde 14 bepalend is in de titelrace is wellicht voorbarig, want de geslagen kloof is miniem en zeker overbrugbaar.  Maar ze is er op 11 speeldagen van het einde uiteindelijk wél degelijk en het is vanaf nu aan de achtervolgers om ze proberen te dichten...

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: