Interliga
Liganieuws

On your marks...

Auteur: Webmaster, 31-08-18

Liga 19 ⚽ Voorbeschouwing speelronde 1

Na een allerminst rustige voorbereiding staat alles nu toch in gereedheid voor alweer een -naar we hopen- zorgeloos seizoen recreatief zaalvoetbal. Bij ontstentenis van een titelverdediger (ZVC Boots haakte af), met de allereerste fusieclub in 23 jaar Interliga (De Bergbavianen die als eerste vrij zijn) en het blijde intrede van maar liefst 4 nieuwe gezichten is het dit jaar écht koffiedik kijken en kleurt onze glazen bol gitzwart.

Het openingsduel gaat, mede door het forfait van FT Montaigu, toevallig tussen dezelfde protagonisten als een jaar geleden.  FS Bekkevoort won toen eerder verrassend van ZVV Domino Diest, wat voor de ene de aanzet was tot een rustig seizoen aan de rand van de top-10 en voor de andere de voorbode van een annus horribilis. Hoe de verhoudingen 12 maanden na datum liggen weten we niet, maar beiden schatten we niet echt grote titelkansen toe.

Dat is wel het geval voor The White Lions, vorig seizoen 3de en maandenlang in het kielzog van de uiteindelijke kampioen.  Maar eens de veer gebroken moest men in extremis ook nog Sharphill Allstars laten voorgaan.  ZVC 't Stamineeke beloonde zichzelf na een lange inhaalrace met een eindranking in de top-5 en is maandag dus zeker geen hapklare brok.

De Dorstige Duvels hebben de eer om de eerste nieuwkomer te verwelkomen: ZVC Celtic Rangers. Meteen een waardemeter om te peilen hoe de verhoudingen tussen beide competities lagen en liggen.

ZVC 't Zuipke moet al meteen aan de bak tegen Sharphill Allstars, een andere titelkandidaat die na het wegvallen van ZVC Boots en FT Montaigu hopelijk van anderen wat weerstand krijgt om de spanning in de Liga 19 te houden.

GZ Langeband is de bekerwinnaar uit Veerle en ontvangt Ligapionier The Pixels, wat wel eens een mooie affiche zou kunnen zijn. Want de stugge bezoekers willen zeker beter doen dan hun 9de plaats in de Liga 18.

De eerste speeldag afsluiten is weggelegd voor ZVC De Loltrappers, de Veerlese kampioen, die Panna Rangers op de thee krijgen.  Met een nieuwe naam, een nieuwe teamchef en een nieuw elan is het afwachten hoe de spin off van ZVC De Verkaveling zich manifesteert.

Het wordt dus een vreemde start met nog meer onbekende parameters dan voorheen.  Het kan onze competitie alleen maar mooier en spannender maken!

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

12 MPH S
66% vochtigheid

8°C

wo

10°C
6°C

do

8°C
1°C

vr

14°C
9°C

za

11°C
6°C

Ligapartners: