Interliga
Liganieuws

Op glad ijs

Auteur: Webmaster, 19-03-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing speelronde 20 en preview speelronde 21

Je kent het wel: die avonden dat het lijkt of alle geluk enkel en alleen gereserveerd is voor de tegenstander, terwijl zelfs een tikkeltje fortuin voor de eigen formatie teveel gevraagd is... Het was zo'n beetje het verhaal van de openingspartij tussen ZVV Domino Diest en De Bavianen, waarbij de gasten in de slotseconde zelfs met de volle buit aan de haal gingen.  Zijn de Diestenaren hiermee op 6 matchen van het einde en met evenveel punten achterstand uitgeteld voor de top-5?

Een identieke kloof scheidt FT Montaigu van het Ligapodium, dat verrassend in eigen huis de boot inging. Na The Pixels en De Dorstige Duvels tekenden The Bouncing Barnacles immers voor een derde stunt in evenveel speelrondes en ze ontlopen zo quasi zeker de rode lantaarn, want FC De Champignonnekes moest alweer verstek laten gaan voor hun duel bij ZVC 't Stamineeke, dat in het kielzog van De Bavianen blijft.

De top van de ranking liet geen steken vallen, want ZVC Boots en The White Lions haalden vlot de dubbele cijfers tegen respectievelijk De Dorstige Duvels en ZVC Carlsberg.

The Pixels lijken (eindelijk) op dreef en kunnen na hun winst bij FS Bekkevoort terugblikken op een mooie 7 op 12.  Misschien wordt dat zelfs een 10 op 15 want woensdag trekt het gezelschap naar The Bouncing Barnacles, die weliswaar net achter hun geposteerd staan maar 8 punten achterstand hebben.

Ze kunnen in dat geval zelfs de scalp van FS Bekkevoort pakken, dat eveneens op woensdag naar De Dorstige Duvels trekt.  Die hun opmars werd vorige week een halt toegeroepen maar ze zullen alles in het werk stellen om terug aan te sluiten bij de top-5.

Daar staan ondermeer De Bavianen onder druk van ZVC 't Stamineeke, dat een lastige verplaatsing naar Sharphill Allstars voor de boeg heeft.  Maar ook de nummer 5 heeft het met de komst van The White Lions niet onder de markt.

FT Montaigu, op bezoek bij ZVC Carlsberg, zou daarvan kunnen profiteren om terug wat ademruimte te creëren.

De 21ste speeldag opent echter met het duel tussen FC De Champignonnekes en ZVV Domino Diest. Tenminste als de gastheren geen 5de forfait op rij laten optekenen. Het team kampt blijkbaar met zware personeelsproblemen...

ZVC Boots is vrij en kan met een ruime voorsprong vanaf de zijlijn toekijken hoe de achtervolgers zich één voor één op glad ijs begeven met lastige affiches.

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Mist

Mist

4 MPH S
68% vochtigheid

19°C

zo

11°C
8°C

ma

15°C
7°C

di

16°C
7°C

wo

21°C
9°C

VOETBALWEETJES

Ligapartners: