Interliga
Liganieuws

Podiumteams gekend?

Auteur: Webmaster, 03-02-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing speelronde 16 en preview terugronde kwartfinales Liga C

Of het puntenverlies van vorige week tegen ZVV Domino Diest hen de titel kost zullen The White Lions pas over enkele maanden weten, maar FT Montaigu mag na de nipte nederlaag bij ZVVDD, dat tot hun eigen verbazing halfweg een 4-0 had bij elkaar gevoetbald maar nadien zwaar onder druk kwam, zo goed als zeker een kruis maken over het Ligapodium.  De achterstand op Sharphill Allstars, dat zwaar uithaalde tegen FC De Champignonnekes, bedraagt -weliswaar met een match minder- al 9 punten en we zien niet meteen hoe de achterstand nog kan dichtgefietst worden.

De Bavianen konden het zelfs bijbenen, maar keerden met lege handen terug van hun bezoek aan autoritaire leider ZVC Boots.

De clubs halfweg de ranking doen het trouwens integraal zeer goed, want ook De Dorstige Duvels (tegen ZVC Carlsberg) en ZVC 't Stamineeke, dat The Pixels ontving, wisten deze week de drie punten op hun conto bij te schrijven.

The White Lions zijn het verlies van hun co-leiderschap trouwens al te boven, want ze boekten een ruime uitzege bij FS Bekkevoort.

Zo is de 15de speelronde misschien wel diegene die de podiumteams 2017-2018 bepaalde, maar ook de wellicht onoverbrugbare puntenkloof tussen middenmoot en kelder veroorzaakte. 

En woensdagavond weten we wie de halve-finalisten zijn in de Liga C, al kunnen we nu reeds met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ZVC Boots in het onderste lege vakje van het tornooirooster noteren. Want FC De Champignonnekes mag dan wel de sympathie en het respect van iedereen binnen de federatie genieten, we zien de hekkensluiter uit de Liga 18 toch niet meteen de forfaitnederlaag uit de heenronde goedmaken bij de competitieleider.

Wie hun tegenstander wordt is nog lang niet beslist, ook al hebben De Bavianen de beste papieren.  Maar met een bonus van amper 2 goaltjes naar De Dorstige Duvels trekken is allerminst een garantie op een rustige avondwandeling.

Ook in de bovenste helft van de tabel is het nog koffiedik kijken, want ZVV Domino Diest mag dan wel de heenwedstrijd gewonnen hebben en momenteel in bloedvorm verkeren... ZVC ‘t Stamineeke zal op Den Egger alles in het werk stellen om de kloof van 3 doelpunten te dichten.

Het kleinste verschil vinden we tussen Sharphill Allstars en FT Montaigu, dat met 9-10 het eerste treffen won. In de Liga 18 wordt zoals gezegd zich alsnog naar een podiumplaats manoeuvreren bijzonder moeilijk, maar in de beker heeft FT Montaigu een streepje wat het ticket voor de halve finales betreft.

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: