Interliga
Liganieuws

Voor elk wat wils

Auteur: Webmaster, 28-04-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing speelronde 24 en preview speelronde 25 ⚽️ Liga C: preview terugronde halve finales

Geen galamatch tegen de runner-up voor kersvers kampioen ZVC Boots. The White Lions geraakten niet aan voldoende manschappen en gooien daarmee ook hun kansen op het vice-kampioenschap te grabbel.  Kampioen-af Sharphill Allstars, dat in de derby bij FT Montaigu aan het langste eind trok, hoeft gewoon de twee resterende matchen tegen The Bouncing Barnacles en The Pixels te winnen en het is zover.  Misschien is dat zelfs niet nodig, want de Lions moeten in hun slotmatch naar De ontketende Dorstige Duvels die vlotjes de maat namen van een weliswaar gehandicapt ZVV Domino Diest en met één gewonnen match meer op het conto een zeer knappe 5de plaats bezetten.

Ook De Bavianen (ruime winst bij The Bouncing Barnacles) en het vrije ZVC 't Stamineeke maken zeker nog kans op een eindrangschikking binnen de top-5, maar eerst mogen beiden gaan bekeren in een week waarin zowel Liga C, liga P als Liga 18 aan bod komen.

Op maandag zijn er immers de terugwedstrijden in de halve finales van de cup, waarin FT Montaigu (naar ZVC 't Stamineeke) en De Bavianen (op bezoek bij ZVC Boots) een haast uitzichtloze situatie zullen moeten proberen recht te zetten.  Voor ZVC Boots een uitgelezen kans op "De Dubbel", voor ZVC 't Stamineeke een gelegenheid om een in eerste instantie grijs seizoen op te fleuren met een prijs, en wie weet een top-5 stek!

Woensdag ronden Nuts Boys en Pixels Gloriën de 13de speelronde in de Liga P af, en op donderdag start de voorlaatste speelronde in de Liga 18, evenwel zonder actie op het parket want ZVC Carlsberg, dat de punten deelde met FS Bekkevoort en de strijd om de 10de plaats bijgevolg nog niet definitief binnen kon halen, kreeg de forfaitpunten van FC De Champignonnekes reeds toegekend.

Na de voorbije week heeft er naast ZVC Boots, The Bouncing Barnacles en FC De Champignonnekes nog een team mathematische zekerheid over haar eindranking.  FT Montaigu zal het seizoen 2017-2018 afsluiten op de 4de plaats.

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

8 MPH N
56% vochtigheid

21°C

vr

24°C
13°C

za

23°C
14°C

zo

26°C
15°C

ma

24°C
14°C

Ligapartners: