Interliga
Liganieuws

Wie stopt The White Lions?

Auteur: Webmaster, 29-09-18

Nabeschouwing speelronde 4 ⚽ Voorbeschouwing speelronde 5

Na 5 weken zijn we al bij de 5de speelronde van de Liga 19 beland, waarmee we ook de langste ononderbroken competitieperiode van dit seizoen in deze divisie afsluiten. Volgende week lassen we immers een exclusief weekje voor de vrienden uit de Liga + in voor hun 2de speelronde.

Misschien zorgt die pauze ook voor een kleine hapering in hun machine, want nu reeds rijst de vraag: "Wie stopt The White Lions af?"...  Na het wegvallen van ZVC Boots lijkt immers niemand bij machte om de jonge garde van Simone Simons stokken in de wielen te steken. Ook Panna Rangers niet, dat in eigen huis dubbele cijfers om de oren kreeg.  Dat de thuisploeg bij een forfaitachterstand nog kon terugkomen tot op 3 goals verschil was wellicht enkel te wijten aan het feit dat men even de handrem optrok, want nadien werd er niets meer weggegeven en de beschikbare ruimte optimaal benut.

Maandag trekken De Bergbavianen, die weliswaar nipt het dozijn misten tegen ZVC 't Zuipke, naar de leider voor een schier onmogelijke opdracht.  Panna Rangers gaat op bezoek bij De Dorstige Duvels, die een punt wegkaapten bij ZVV Domino Diest.  Dat zag een 6-2 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen maar klimt vreemd genoeg door deze puntendeling op doelsaldo naar de tweede plaats in de rangschikking.  Donderdag sluiten ze deze speeldag af bij GZ Langeband, dat als een speer uit de startblokken schoot maar bij Sharphill Allstars een tweede nederlaag op rij incasseerde en zo haar top-5 ranking moest inleveren.

De vice-kampioen gaat dan weer op visite bij ZVC Celtic Rangers, dat met lege handen van een herboren ZVC 't Stamineeke terugkeerde en uit de top-10 tuimelt.  De "Webbekommers" gaan voor een 9 op 9 tegen The Pixels, die niet verder kwamen dan een draw tegen ZVC De Loltrappers. Winst bij FS Bekkevoort in de openingswedstrijd van speelronde 5 zou de Veerlese titelhouder naar de subtop kunnen loodsen, maar de gastheren zullen na hun vrije week en twee gelijke spelen koste wat het kost de punten willen thuishouden.

ZVC 't Zuipke is nog minstens één week verzekerd van de rode lantaarn want het moet langs de zijlijn toekijken. 

Het is misschien nog wat vroeg om nu al over een besliste titelstrijd te spreken, maar als je na 4 matchen al een vijfpuntenkloof geslagen hebt moet er al één en ander gebeuren om The White Lions geen vrijgeleide te geven.  Ok, één keertje verliezen en een zegevierende achtervolger komt tot op 2 punten, maar laat ons nu vooral oog hebben voor de verschillende matchen in de middenmoot die gaan beslissen over aansluiten bij de kopgroep of wegzakken in het peloton.

1 Views

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Geheel bewolkt

Geheel bewolkt

14 MPH S
66% vochtigheid

7°C

wo

10°C
6°C

do

8°C
1°C

vr

14°C
9°C

za

11°C
6°C

VOETBALWEETJES

Wed 19-12-18 00:13

Ligapartners: