Interliga
Liganieuws

Windstil ondanks forfait

Auteur: Webmaster, 25-03-18

⚽️ Liga 18: Nabeschouwing speelronde 21 en preview speelronde 22

Het zat er aan te komen maar maandag kwam ook de bevestiging: FC De Champignonnekes bevestigde na een vijfde forfait op rij eerder op de avond (waardoor ZVV Domino Diest tevergeefs naar Den Egger afzakte) dat het dit seizoen niet meer in actie zal komen.  Er wordt gepoogd om volgend seizoen weer een volwaardig team op de been te krijgen maar de club verliest door het niet volmaken van het seizoen wel haar 3 jaar anciënniteit.

De Scherpenheuvelse sporthal moest dus een uurtje wachten op de échte opener van de 21ste speelronde.  En daarin toonde Sharphill Allstars zich de meerdere van ZVC 't Stamineeke.  De bezoekers blijven zo pal in het midden van de ranking, de kampioen nog steeds stevig op het podium.

Op woensdag hesen De Dorstige Duvels zich naast De Bavianen, die daags nadien verloren van The White Lions maar door een minder aantal matchen toch in de top-5 blijven.  Een uur voordien had FT Montaigu ZVC Carlsberg een forfaitscore aan de broek gesmeerd.

The Pixels halen door hun ruime zege bij The Bouncing Barnacles en het forfait van FC De Champignonnekes in één week tijd 6 punten binnen (net als FT Montaigu en The White Lions trouwens...), en krijgen ZVV Domino Diest in het vizier. Al resten er wellicht niet genoeg wedstrijden meer om de opmars met een plaatsje hoger op de ladder af te sluiten.

Met een 6de opeenvolgende week Liga 18-voetbal (de op één na langste reeks van dit seizoen) werken we nog de 22ste speelronde af alvorens twee weken in Paasreces te gaan.  Daarin enkel nog Liga P en bekervoetbal, maar geen competitie.

ZVV Domino Diest gaat het Sharphill Allstars wat lastiger proberen te maken dan in de heenronde, waarna De Bavianen bij FT Montaigu hun laatste troeven komen uitspelen voor de 4de plaats in de ranking.  Met een match minder en 6 punten achterstand is immers alles nog mogelijk.

Midweekvertier wordt verzorgd ZVC Carlsberg, dat vorige week The Pixels over hen zag wippen maar nu al meteen de kans krijgt op revanche.

Op donderdag ontvangt ZVC 't Stamineeke de fier leider ZVC Boots, en op vrijdag doet FS Bekkevoort de gordijnen dicht na een duel tegen The Bouncing Barnacles. Met slechts één plaats verschil gaapt er toch een zevenpuntenkloof tussen beiden.

Na het verstek van FC De Champignonnekes tellen heel wat teams plots enkele matchen en punten meer, maar tot verschuivingen heeft dit niet geleid...

Facebook

METEO

Scherpenheuvel

Mist

Mist

4 MPH S
68% vochtigheid

19°C

zo

11°C
8°C

ma

15°C
7°C

di

16°C
7°C

wo

21°C
9°C

VOETBALWEETJES

Ligapartners: